Noe av det morsomste med å lage film, er å komme på kreative idéer i samarbeid med trivelige kunder. I dette innlegget ønsker jeg å vise frem noen artige filmsnutter, og dele litt om den kreative prosessen bak dem.

Felles for disse filmene, er at idéene kom i et uforpliktende kaffemøte. I forkant av møtet visste kundene at de ønsket å fremme et budskap, men ikke hvordan dette skulle gjennomføres.

 

 

 

Film: Great code for a great day

Filmen øverst i saken ble produsert for Intellectsoft, og ble vist på Oslo Business Forum i 2017.

De hadde 45 sekunder tilgjengelig mellom foredragsholdere, og ønsket å oppnå oppmerksomhet. I møtet ble jeg vist en PowerPoint-presentasjon, som handlet om digitalisering og enklere hverdag. Dette ga meg en idé om en travel kontorplass som ble digitalisert. Heldigvis tente de på idéen, og vi fikk muligheten til å lage videoen.

Filmen ble vist i Sal 1 på Colosseum Kino, og er per dags dato den eneste filmen jeg har produsert i Kubrix som har blitt vist der. Et langsiktig mål er å få flere filmer på akkurat det lerretet.

 

 

 

#Sau

Dette er et relativt personlig prosjekt for meg. Jeg kjenner meg godt igjen i rollen som #Sau fra min egen barndom, og ble derfor veldig glad når vi fikk muligheten til å lage denne filmen på vegne av Utekontakten Nordre Follo.

Bakgrunnen for filmen var å lage en holdningskampanje om mobbing. Tanken var at denne filmen kunne brukes i starten av en klassetime, og være starten på en diskusjon blant elevene.

Castingprosessen var ganske enkel. Produsenten Greg Gurvich, filmfotografen og jeg dro til Ski videregående skole, og innledet et samarbeid med en dramaklasse. De ble kompensert med et tilskudd til en felles pott for en fremtidig klassetur.

 

 

 

Hopp i det

Denne filmen kom til i et møte, der vi diskuterte flere muligheter for hvordan vi kunne øke synligheten for Stein Kvalheim. Akkurat denne idéen ble vi så gira på, at vi lagde den allerede noen dager senere. Den ble redigert samme dag og så delt i sosiale medier, der den oppnådde godt over 100.000 visninger.

 

 

 

Film: Momsfella

Denne filmen var én av fire filmsnutter vi spilte inn på en veldig artig dag med den herlige gjengen fra Digitall. De tre andre filmene var opplæringsfilmer for hvordan man bruker et regnskapssystem. Roar, Endre og resten av gjengen i Digitall tente på denne idéen, og det er en film som virkelig fanger den lekne og fine tonen i selskapet. De har høy faglig kompetanse, høy takhøyde og tar seg selv lite høytidelig. Det gjør det utrolig gøy å være kunde av dem, og å lage filmer for dem.

I min tid som klipper var jeg så heldig å få klippe 13 episoder av Luksusfellen. Denne korte filmen er inspirert av forskjellige kreative måter Hallgeir, Silje og de andre programlederne forteller Luksusfellen-deltagerne at de har gjort en økonomisk tabbe.

 

 

 

Film: Hvordan vil trafikken være når vi blir voksne?

I et møte med IT-selskapet Acando kom vi frem til en videoserie der vi kunne vise frem prosjektene deres på en artig måte. Vi lagde en videoserie der barn intervjuet forskjellige ansatte i selskapet, slik at barna kunne få en forståelse for hvordan verden vil være når de er voksne. Dette var en artig og kreativ måte å lage et portrett på, blant annet med administrerende direktør i selskapet. I denne filmen viser Acando frem sin selvkjørende buss.

 

 

 

Film: En kundehistorie fra Sector Alarm

I denne filmen forteller Halvor og Solvor om hva som ville ha skjedd om de ikke hadde hatt alarm installert.

 

 

 

Noe av det aller morsomste med denne jobben er kaffekopper og kreative samtaler. Om du ønsker å få noen idéer til hvordan film kan hjelpe deg, ta gjerne kontakt!


E-post: morten@kubrix.no

Mobil: 9484 6730